ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Központi telefonszám:

(1)872-7593

kozteruletfelugyelet@belvaros-lipotvaros.hu

1054 Budapest, Podmaniczky Frigyes tér 6

 

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 09:00 - 17:00
Kedd: 09:00 - 17:00
Szerda: 09:00 - 18:00
Csütörtök: 09:00 - 17:00
Péntek: 09:00 - 16:00

Pénztári ebédidő: 12:20-13:00

Főügyelet:

fougyelet@belvaros-lipotvaros.hu
Telefon: (1) 872-7593

Diszpécserszolgálat:
oszlopkezelo@belvaros-lipotvaros.hu
Telefon: (1) 872-7593

Parkolás-üzemeltetés:
parkolasellenorzes@belvaros-lipotvaros.hu
Telefon: (1) 872-7593

Fax: (1) 318 - 3460

 

Adatvédelmi tájékoztató ügyfelek részére

 

A jegykiadó automaták 10, 20 és 30 ezer forint értékű parkolókártyákat fogadnak el. Jelenleg 20 ezer és 30 ezer forint értékű kártyákat árusítunk.

Minta:

A kártyákat a kétféle Schlumberger-Parkeon gyártmányú automatánál lehet használni, melyekkel az alábbi területeken találkozhatnak:

·          V., IX., XIII. kerületek

·          VI., VII., VIII.,  kerületek fővárosi tulajdonban lévő útjai

Parkoló kártyát árusító hely

·          BLKF Ügyfélszolgálati Iroda: Bp. V., Podmaniczky Frigyes tér 6.

Kártya meghibásodás, javítás

 A parkolókártyák gondos minőségellenőrzés után kerülnek forgalomba, így - szakszerű kezelés esetén - a rajtuk lévő összeg, korlátlan ideig felhasználható. Kérjük, hogy a megvásárolt kártyát az ügyfélszolgálatunkon próbálja ki, és ellenőrizze a rajtalévő összeget. 

A kártyát az automata a jegyváltás befejezése után automatikusan kiadja. Ilyenkor sérülésmentesen, könnyen eltávolítható az automatából. Amennyiben a kártya már a gépben van, és Ön mégsem kíván jegyet váltani, akkor a piros színű gomb elforgatásával vagy megnyomásával (géptípustól függően) a kártyát visszakapja. Ha a fentiektől eltérő módon, műveletvégzés közben erőszakosan húzza ki a kártyát a gépből, akkor a rajta tárolt információ, s így a felhasználható összeg is elveszhet.

Fontos, hogy a kártyát ne tárolja olyan helyen, ahol az kemény, éles tárgyakkal, vagy fémes anyaggal érintkezhet, illetve ne hajlítgassa. A kártyát kizárólag a jelzett automatáknál használja. A fentiektől eltérő kezelés a kártya fizikai sérüléséhez, a tárolt adatok megsemmisüléséhez vezethet.

A fentiekből eredő anyagi kárért a BLKF nem vállal felelősséget!

Előfordulhat, hogy az automata belső hiba miatt nem fogadja el a kártyát és egy hibaszalagot nyomtat. Ebben az esetben a hibás kártyát és a szalagot az ügyfélszolgálatunkon kell leadni, és a BLKF ekkor (és csakis ekkor) garantálja a kártyán, a sérülés előtt tárolt, maradék összeg ismételt felhasználhatóságát.

Két éven belül vásárolt meghibásodott kártyákat hibaszalag hiányában is megkíséreljük megjavítani,  de a kártyán tárolt összeg ismételt felhasználhatóságát nem tudjuk garantálni. Amennyiben ugyanis a kártya fizikai sérülés, külső behatás, vagy helytelen kezelés miatt nem javítható, akkor a korábban a kártyán tárolt összeg (mivel annak mértéke nem ismert) véglegesen elvész. Ebben az esetben a BLKF nem vállal semmilyen anyagi felelősséget.

Két évnél régebben vásárolt kártyák esetében reklamációt nem tudunk elfogadni. Felhívjuk a figyelmét, hogy egy esetleges kártyahiba nem mentesít a díjfizetési kötelezettség ​alól. Reklamáció esetén a vásárláskor kiállított számlát be kell mutatni. 

Az "off-line" rendszerű parkolókártyák helyett ajánljuk az "on-line" rendszerű, valós parkolási idő fizetését lehetővé tevő mobil telefonos parkolási díjfizetést.

Meghibásodás esetén, átvételi elismervény ellenében ügyfélszolgálatunkon a parkolókártyát átvesszük. Amennyiben javítható, úgy díjmentesen kijavítjuk. Hetente két alkalommal, hétfőn és csütörtökön délután lehet a javított kártyákat átvenni. A parkolókártya nem rendeltetésszerű használatából adódó sérüléséért, felelősséget nem vállalunk.

Minden kártya eladásakor egy tájékoztatót is mellékelünk, melyben a kártya szakszerű használatával kapcsolatos tudnivalók találhatók. A szakszerűtlen használatból adódó meghibásodások esetén anyagi felelősséget nem tudunk vállalni!